Każdy z nas żyje inaczej, ma swój własny tryb życia, oraz pracy, tylko od nas zależy ile czasu przewiduje nasz harmonogram na aktywność fizyczną czy inne ważne czynniki, wpływające na nasz organizm. Dlatego każdy z nas jest swojego rodzaju indywidualistą, jeśli chodzi o przyzwyczajenia żywieniowe, wielu z nas korzystając z jednej diety, posiada złe doświadczenie z innych metod, i to błędne koło się tak zatacza. Pamiętajmy, że zmiany nawyków żywieniowych będą wpływać różnie na nasz organizm, dlatego decydując się na jedną z wielu diet, postarajmy się dokonać dobrego wyboru.

Według badań jakie zostały przeprowadzone, że czynnikiem na niektóre nasze irracjonalne zachowania takie jak stres czy komfort psychiczny, a nawet zdrowe samopoczucie jest nic innego, jak posiada grupa krwi. Niektórzy uważają, że rola naszej krwi jest tak wielka, że ciężko ją dokładnie sprecyzować. Odpowiada ona za dostarczanie do naszego organizmu składników odżywczych oraz tlenu, eliminuje również produkty przemiany materii, działa obronnie na nasz organizm.

Dlatego ważne jest, by umieć umiejętnie do grupy krwi jaką posiadamy, dostosować odpowiedni program żywieniowy, to właśnie dieta grupy krwi, której autorami jest dwóch lekarzy, Jamesa oraz Petera D`adamo, co ciekawe są oni ze sobą spokrewnieni, i to bardzo blisko, to ojciec i syn. Ta nowa metoda żywieniowa, jest jeszcze dość nową dziedziną, dlatego powoli dopiero wkracza na „salony”.

Tutaj ostrzeżenie od razu dla osób, które liczą na natychmiastowe efekty, jeśli doprowadzisz do zbyt dużego spadku masy ciała, możesz doprowadzić nawet do niedożywienia swojego organizmu, pamiętaj, że w ten sposób osłabiasz swój układ odpornościowy. Schemat tej diety jest prosty, polega na codziennym wykluczaniu pokarmów, które w twoim przypadku powodują przyrost tkanki tłuszczowej.

Do każdej grupy krwi, dopisano również około 16 składników, dodatkowo sklasyfikowane w trzech kategoriach. Pierwszą z nich są produkty najbardziej wskazane, czyli takie które zapewnią nam odpowiednie żywienie i są zdrowe, drugą kategorią są produkty obojętne, czyli takie które nie mają żadnego wpływu na nasz organizm, a ostatnią są produkty, które należy jak najszybciej wyeliminować. Sztuką jest takie dopasowanie diety, by nie zaszkodzić sobie i swojemu organizmowi, choć wiem, że ciężko jest zmienić nawyki żywieniowe, kierując się wyłącznie grupą własnej krwi, a nie apetytem.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceny: 7.2/10 (15 głosów)
VN:F [1.9.22_1171]
Oceny: 0 (z 0 głosów)